Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarische Fideua

Door: Chefdaniel

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Kruiden/specerijen
1 L groentebouillon
Peper en zout
2 El zoete paprika poeder
2 El gedroogde peterselie

Groenten
1 Brocoli
1 Paprika
1 Ui
3 Knoflook tenen
1 Wortel
1 tomaat

300 gram Fideos (Eventueel vermicelli mogelijk indien niet verkrijgbaar.)

Allesbinder (indien gewenst.)


Verder heb je nodig


Knoflook pers
Snijplanken
Messen
Pannen


Op surf vakantie had ik geen inspiratie om te koken en dankzij een spanjaard heeft hij mij aan deze waanzinnige hoofdgerecht geinspireerd. Muchas gracias!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Knoflook en ui ontvellen
2. Winterpeen schillen en snijden
3. Snijd de rest van de groenten
4. Bak in een pan met olie de fideos totdat ze goudbruin zijn
5. Daarna moet je ze apart bewaren op een bord met keukenpapier erop voor het olie laten uitlekken.
6. Fruit de ui en knoflook
7. Bak mee de rest van de groenten
8. Voeg bouillon en de fideos toe
9. Peper, zout, specerijen + kruiden
10. Roeren en laten zacht sudderen met pan tot gewenst gaarheid. controleer goed voor het aanbakken aangezien de pasta veel vocht absorbeert en ook kan aanbranden.
11. Proeven
12. Indien je de saus te dun vind mag je hem altijd binden met maizena of allesbinder, enz.

Tags,

Serveertip

Vis wordt vaak gebruikt hiervoor of wijn in plaats van bouillon

Ik hou niet van wijn vandaar dat ik het niet kies.

Een spanjaard heeft mij aangeraden om Aoli erbij te serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top