Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarische lasagne

Door: Tomatoblend

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


550g Tomatoblend
1 aubergine
150g kastanje champignons
4 stuks geroosterde paprika (vers of uit pot)
Paar blaadjes basilicum
1tl harissa
1tl gedroogde oregano
1tl gedroogde tijm
1tl chilivlokken (optioneel)
8-10 bladen lasagna
300g verse spinazie
250g ricotta
75g walnoot,
50g pijnboompitjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
Peper
Overig: ovenschaal 20 × 30cm



Heerlijke makkelijke Vegetarische lasagne met Tomatoblend. 
De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend!

https://www.tomatoblend.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
2. Snij de aubergine in stukjes, de kastanje champignons in plakjes en de geroosterde paprika in stukjes. Hak de walnoten grof.
3. Verhit olie in een grote pan. Bak de aubergine een minuut of vijf of tot het zacht is en doe deze in een kom.
4. Bak de champignons in dezelfde olie en meng alles dan samen met de aubergine en de geroosterde paprika.
5. Doe de helft van het groentemengsel in een Ovenschaal.
6. Breng de Tomatoblend op smaak met peper, gedroogde oregano en tijm. En als je van pittig houdt, de chili vlokken. Schep de helft van het tomatenmengsel over de groente, de helft van de walnoten en dek dan af met een laag lasagna bladen.
7. Verdeel de rest van de groente over de pasta, dek weer af met het tomatenmengsel, de walnoten en nog een laag pasta.
8. Bak de spinazie tot deze geslonken is en knijp al het vocht eruit. Doe hier goed je best op!
9. Meng de spinazie samen met de ricotta en doe hier de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.
10. Verdeel over de bovenkant van de pasta, doe hier de rest van de Parmezaanse kaas over en bestrooi met de pijnboompitjes.
11. Dek af met folie en bak het 20 minuten in de oven. Haal dan de folie er af en bak nog eens tien minuten of tot goudbruin.
12. 20 minuten voorbereiding

Tags

Serveertip

Tip: Serveer met een groene salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top