Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegratineerde romanesco bloemkool met aardappelpuree prei en paprika

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 romanesco of een kleine gewone witte bloemkool, schoongemaakt in roosjes verdeeld
1 el olie
1 kleine prei, schoongemaakt, alleen wit en lichtgroen, in kleine stukjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
100 ml kookroom
1 ei (L) losgeklopt
150 g geraspte kaas (belegen)
Aardappelpuree
Plm. 500 gram kruimige aardappelen
plm.1 dl melk
20 gram roomboter
zout
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat


HULPMIDDELEN

Pan
ovenschaal
wok
aardappelstamper
zeef

lekkere gegratineerde romanesco = groene bloemkool

Romanesco (groene bloemkool) smaakt veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. Bij de romanesco proef je de echte bloemkoolsmaak.
Romanesco kun je op dezelfde manier bereiden als de gewone witte bloemkool.
Zodra ik de romanesco zie kan ik het niet laten om er iets lekkers mee te maken.
Zoals dit lekkere recept met een heerlijke kaassaus die wel heel snel is gemaakt.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de (warme) melk erbij. Voeg de boter toe.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Ik hou van een wat grove aardappelpuree. Wil je dat niet mix de puree dan met een gewone Mixer.
Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de aardppelpuree over de bodem van de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met zout beetgaar plm.3 minuten.
Laat de bloemkool goed uitlekken in een zeef.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de paprika en de prei plm. 3 minuten.
Meng de bloemkoolroosjes met de prei en de paprika.
Verdeel dit over de aardappelpuree.
Klop de kookroom los met het ei en 2/3 van de kaas. Kruid dit wat met peper, zout en nootmuskaat.
Schenk dit mengsel over de bloemkoolroosjes, prei en paprika.
Strooi de rest van de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven en laat het gerecht in ca. 20 minuten goudbruin kleuren.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Lekker met een schnitzel, balletje gehakt of een karbonade.
Ook zonder vlees erg lekker.

Bron

Beetje van mezelf en een beetje van AH



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top