Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verloren speculaasbrood met appeltjes en vanille-ijs

  • Belgisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Wit brood (oud) 4 sneetjes
appelen 2
eidooiers 2
melk 100 ml
speculaas (verbrokkelde) 1 el
vanille-ijs 4 bolletjes
verse rozemarijn 2 takjes
verse rozemarijn (gesnipperd) 1 kl
honing 1 el
suiker (witte) 3 el
bruine suiker 3 el
boter



Makkelijk en super lekker nagerechtje op basis van oud brood 

Bereidingswijze

-Steek met een vormpje (of een glas) 8 mooie rondjes uit het brood.
-Klop de eierdooiers los met de melk. Vermeng ze met de witte suiker en de speculaas.
-Wentel er de broodrondjes in.
-Bak ze goudbruin in boter.

-Snij de appels in blokjes en stoof ze beetgaar in boter. Bestrooi ze met fijne suiker en laat die even karameliseren.
-Leg op elk bord een rondje brood en schep er appeltjes op. Dek af met een tweede rondje brood en schep er weer appeltjes op. Garneer met een plukje rozemarijn.
-Druppel wat honing rondom het broodtaartje en strooi er gesnipperde rozemarijn in.
-Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top