Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfst: tijd voor een warmmakende witte bonensoep met pit!

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

600 gr soepvlees aan een stuk (mag natuurlijk ook iets meer/minder zijn)
100 gr gerookt ontbijtspek in reepjes
1 slagersrookworst in plakjes
stuk chorizo van ca 100gr in plakjes
1 grote of 2 kleinere stangen prei in ringetjes
2 grofgesneden uien
1 flinke winterwortel in plakjes
1/2 knolselderij in blokjes
1 blik tomaten op sap
1 grote pot witte bonen
1/2 Spaans pepertje in dunne ringetjes
2 runderbouillonblokjes
2 groentebouillonblokjes
1 bosje grofgesneden bladselderij


HULPMIDDELEN

Soeppan
snijplank
scherp mes
schuimspaan


Regen, wind, kou... Herfst!
‚€čTijd dus voor een lekkere vullende maaltijdsoep waar je lekker warm van wordt!!!

Bereidingswijze

Zet het soepvlees op in 2 liter koud water met de bouillonblokjes en laat tegen de kook aan komen.
Laat dit 2 a 2,5 uur op klein vuur staan. Haal het er dan uit en trek in draadjes of snij in blokjes.
Terug in de pan doen samen met de plakjes rookworst en de chorizo voor nog eens 20 minuten.
Haal het vlees dan met de schuimspaan uit de pan en hou apart in een schaal.
De gesneden groenten in de bouillon doen en deze aan de kook brengen.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken, voeg dan de tomaten met sap en witte bonen met vocht toe.
Laat dit nog een minuut of 10 verder koken en de bladselderij erbij doen.
Het vlees weer terug in de pan, laat opnieuw tegen de kook aan komen en roer alles goed door.
Breng evt op smaak met peper en zout en Smullen maar!

Tags

Serveertips

Je kunt ook een deel van de bonen met wat kookvocht pureren, hierdoor wordt de soep wat romiger.
Ipv soepvlees kan je ook kiezen voor platte rib, ook erg lekker!

Met een krakend vers stokbrood met kruidenboter heb je hier een heerlijk vullend soepje aan!



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top