Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Khao pad kai met bloemkoolrijst

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 el sesamolie
400 g kipdijfilet, in blokjes
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 eieren, geklutst
150 g sperziebonen, in drieën gesneden en geblancheerd
1 winterpeen, in plakjes
een halve Spaanse peper, fijn gesneden
400 g bloemkoolrijst
2 el sojasaus
1 el vissaus
1 el oestersaus
1 el sriracha
4 bosuitjes, in ringen gesneden
10 g koriander, fijn gesneden
2 limoentjes, in kwarten


Verder heb je nodig


Wokpan


Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm een el sesamolie in de Wokpan en bak de kip met de knoflook totdat de kip een goudgeel begint te kleuren.
2. Voeg nu de ei toe en scramble deze in de pan. Bak vervolgens de boontjes, wortel en Spaanse peper mee.
3. Voeg nu alle sauzen en de bloemkoolrijst toe en wok dit voor ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
4. Maak het gerecht af met de bosui en koriander en serveer met de schijfjes limoen.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top