Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Schaschlik-schotel met kip uit de pan

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olijfolie
Stukje gerookt ontbijtspek in dunne plakjes
2 kipfilets in blokjes
Peper, zout & paprikapoeder
2 uien, grof gesneden
1 rode & 1 groene paprika, in blokjes
1 el pittig paprikapoeder
1 blik tomatenpuree
3 dl water
Stukje gemberwortel, in kleine blokjes
3 plakjes ananas, in kleine blokjes
Scheutje balsamico-azijn
Scheutje gembersiroop


HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Marineerkom
Braadpan


De tijd van de BBQ is zo'n beetje voorbij, dus ipv op het rooster heb ik er een complete schotel
van gemaakt. Origineel is het met varkensvlees, maar wij vinden kip lekkerder. Gaargesudderd in een pikante tomatensaus met gember en ananas, yum!
Alleen zitten we met de vraag is het nou Duits, Oostenrijks of komt het uit een van de Balkanlanden???

 

Bereidingswijze

Kruid de kipblokjes met p,z en paprikapoeder en laat even intrekken.

Verwarm een scheut olijfolie en bak hierin de plakjes spek knapperig aan.
Haal uit de pan en bewaar tot op het laatst.
Voeg kipblokjes toe en bak ze rondom bruin op matig hoog vuur.
De paprika's en uien erbij en met de kip meebakken.
Paprikapoeder en tomatenpuree erbij en omscheppend even meebakken.
Blus af met (warm) water en voeg gemberwortel, ananas, azijn en gembersiroop toe.
Laat dit een minuut of 30 zachtjes sudderen, roer af en toe om.
Spek terug in pan, laat mee warmen en de pan kan op tafel, eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Lekker met rijst, friet of aardappelpuree.

Bron

Internet en een beetje van mezelf



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top