Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zacht romige bloemkoolsoep met ham en kaas

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


750 ml groentebouillon (van tablet)
restant gekookte bloemkool of een halve of kleine bloemkool (plm. 400 gram)
150 ml slagroom of kookroom
nootmuskaat
paar druppels tabasco
plm. 50 gram gekookte achterham in reepjes
plm. 75 gram geraspte belegen kaas
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pan

Heerlijke soep van een restant bloemkool

Rest bloemkool over? Maak dan eens deze heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep. Lekker met hamreepjes en kaas, maar ook niet te versmaden met reepjes gerookte zalm of met gorgonzola.
De soep kun je natuurlijk net zo goed van een kleine verse bloemkool maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Met voorgekookte bloemkool:
Verwarm de groentebouillon met de voorgekookte bloemkoolroosjes.
Voeg de slagroom of kookroom en de geraspte kaas hieraan toe.
Laat de soep zachtjes koken tot de kaas is gesmolten.
Maak de soep op smaak met wat geraspte nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Garneer de soep met reepjes gekookte achterham en wat gehakte peterselie.

Met rauwe bloemkool
Maak de bloemkool schoon en snij deze in roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes gaar in de groentebouillon.
Volg verder het recept vanaf : Voeg de slagroom etc.....

Tags, , , ,

Serveertip

Ook lekker met reepjes gerookte zalm of gehaktballetjes.
In plaats van groentebouillon is kippenbouillon of vleesbouillon ook lekker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top