Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champiñones al ajillo - Champignons in knoflooksaus

Door: jhcv

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


* 3 eetlepels olijfolie
* 250 gr champignons, in kwarten gesneden
* 4 teentjes knoflook,fijngesneden
* 2 theelepels vers citroensap
* 2 eetlepels droge sherry
* ¼ kop kip of runderbouillon
* ½ theelepel paprikapoeder (pimentón)
* ½ gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld
* zout
* vers gemalen zwarte peper
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Sauteer de champignons een minuut of 2 in de olijfolie met de knoflook.
2. Zet het vuur wat lager, voeg de citroensap, sherry, bouillon, paprika, chilipeper, zout en peper door.
3. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen. Strooi de peterselie erover en dien op.

Tags, , ,

Bron

Kookjij.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top