Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provençaalse wokschotel

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 g vegetarische wokreepjes (diepvries)
200 g paprikareepjes (diepvries)
100 g champignons in schijfjes (diepvries)
400 g tomatenstukjes (blik)
1 teentje knoflook
1 sjalot
3 eetl. olijfolie
tabasco
2 eetl. Provençaalse kruidenmix (molen)
cayennepeper
zout
instantsausbinder



Zelfs de vleeseters zullen van deze pittige wok genieten ! We serveren er rijst of pasta bij . 

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
Bereiding :
1. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Doe er de diepgevroren wokreepjes in en roerbak 3 à 4 min. Strooi er 1/2 eetl. Provençaalse kruiden over en schep om.
2. Haal de wokreepjes uit de wok en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Stoof kort de gesnipperde sjalot en het teentje knoflook. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak nog eens 3 min.
3. Voeg de diepgevroren champignonschijfjes toe, de tomatenstukjes en 1,5 eetl. Provençaalse kruiden.
4. Doe de wokreepjes opnieuw in de wok en laat nog 3 à 5 min. sudderen. Kruid met zout, tabasco en cayennepeper. Indien nodig bindt u lichtjes met instantsausbinder.


Tags

Serveertips

U kan hetzelfde recept ook met blokjes kipfilet bereiden.

Bron

Colruyt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top