Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tomatencarpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas

Tomatencarpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas

Door: Kokkie05

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2017

Ingrediënten 4 personen


- 1/2 teen knoflook
- kneepje citroensap of schil van een kwart citroen
- 1,5 el olijfolie (extra vierge)
- 1 tl honing
- 1/2 el balsamicoazijn
- 1/2 tl mosterd
- 25 gr pijnboompitten
- 40 gr geraspte parmezaanse kaas
- 4 grote trostomaten
- verse basilicum of oregano voor de garnering


Verder heb je nodig


Knoflookpers


Ik heb dit recept uit een boodschappen geplukt en ik heb het zo vaak gebruikt dat het helemaal vergeeld, gekreukeld en gescheurd is...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pers de knoflook. Meng met de olie, azijn, honing, mosterd en citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2. Snij de tomaten zo dun mogelijk en verdeel deze dakpansgewijs over bordjes.
3. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met de oregano of basilicum.

Tags, ,

Serveertip

Als je de tomaten niet dun genoeg hebt gekregen om het bordje te vullen smaakt komkommer ook lekker!

Bron

Boodschappen magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kokkie05
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top