Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tomatencarpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1/2 teen knoflook
- kneepje citroensap of schil van een kwart citroen
- 1,5 el olijfolie (extra vierge)
- 1 tl honing
- 1/2 el balsamicoazijn
- 1/2 tl mosterd
- 25 gr pijnboompitten
- 40 gr geraspte parmezaanse kaas
- 4 grote trostomaten
- verse basilicum of oregano voor de garnering


HULPMIDDELEN

Knoflookpers


Ik heb dit recept uit een boodschappen geplukt en ik heb het zo vaak gebruikt dat het helemaal vergeeld, gekreukeld en gescheurd is...

Bereidingswijze

1. Pers de knoflook. Meng met de olie, azijn, honing, mosterd en citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2. Snij de tomaten zo dun mogelijk en verdeel deze dakpansgewijs over bordjes.
3. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met de oregano of basilicum.

Tags, ,

Serveertips

Als je de tomaten niet dun genoeg hebt gekregen om het bordje te vullen smaakt komkommer ook lekker!

Bron

Boodschappen magazine



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kokkie05
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top