Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde paprika's uit de airfryer maar kan ook in de oven

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Benodigdheden:

4 rode paprika's (gewassen)
300 gram gehakt (ik had deze keer Italiaans kip-gehakt)
1 zak (400 gram) Italiaanse groentenmix
potje rode pesto (of zelfgemaakte pesto)
3 tenen knoflook (klein gehakt)
2 eetlepels oregano (gedroogd)
1 theelepel chilipoeder
100 gram geraspte (oude)kaas
scheutje knoflook-chili-olie
peper en zout uit de molen (eventueel, naar smaak)


HULPMIDDELEN

Airfryer

Doe onderin alle paprika's een handje geraspte kaas.

De ingrediënten.

Alles voorbereid

Bak de Italiaanse groentemix in een scheut chili-knoflookolie een minuut of 5 aan in een wok.

Voeg de gehakt, de knoflook, de oregano, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en rul het gehakt in de groentemix. Als het gehakt gaar is, het

Zet het vuur uit en roer het potje (of je zelfgemaakte) rode pesto erdoorheen. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout extra toe.

Vul de paprika's tot net onder de rand met het gehaktmengsel.

Verdeel de rest van de geraspte kaas er overheen.

Zet de paprika's rechtop in het mandje van de airfryer. (Als je ze in de oven bereidt, zet de paprika's dan rechtop in een ovenschaal en zet ze in het

Na 10 minuten (in de oven dus 20 minuten) zijn de paprika's klaar.

Wij eten de paprika's als avondeten met alleen wat rucola sla erbij dus we eten er twee per persoon.


Lekker recept die je als avondeten of als lunch kunt nemen. Als lunch 1 per persoon, als avondeten 2 per persoon.

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Snij de bovenkant van de paprika en haal voorzichtig de zaden en zaadlijsten eruit. Zet verder alles gewassen, afgewogen, afgemeten en gesneden klaar. (De paprika's niet voorkoken want dan worden ze veel te zacht. Ze moeten een klein beetje stevig blijven.
Als je het gerecht in de oven wilt bereiden i.p.v. in de airfryer, verwarm dan de oven vast voor op 200 graden!

Doe onderin alle paprika's een handje geraspte kaas

Bak de Italiaanse groentemix in een scheut chili-knoflookolie een minuut of 5 aan in een wok.

Voeg de gehakt, de knoflook, de oregano, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en rul het gehakt in de groentemix. Als het gehakt gaar is, het mengsel nog een paar minuutjes zacht op laag vuur op laten staan.

Zet het vuur uit en roer het potje (of je zelfgemaakte) rode pesto erdoorheen. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout extra toe.

Verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Vul de paprika's tot net onder de rand met het gehaktmengsel.

Verdeel de rest van de geraspte kaas er overheen.

Zet de paprika's rechtop in het mandje van de airfryer. (Als je ze in de oven bereidt, zet de paprika's dan rechtop in een Ovenschaal en zet ze in het midden van de oven).

Doe het anti spatdeksel erop en bak de paprika's 10 minuten op 200 graden. (In de oven 20 minuten op 200 graden)

Na 10 minuten (in de oven dus 20 minuten) zijn de paprika's klaar.

Wij eten de paprika's als avondeten met alleen wat rucola sla erbij dus we eten er twee per persoon. Als lunch is één per persoon genoeg.

Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertips

Lekker met rucola.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top