Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige Stroganoffgehaktballen in heerlijke stoofsaus

Door: Delarosa

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Het gehakt:
750 gr half-om gehakt (of runder)
1 blik tomatenpuree (140gr)
1 runderbouillonblokje, goed verkruimeld
2 el pikant paprikapoeder
1 el gerookt paprikapoeder
1 el cayennepeper
1 el gedroogde peterselie
1 el uienpoeder
1 el tomatenpoeder (Lidl, Kaania is dat merk geloof ik)
1 el knoflookpoeder
1 el mosterdpoeder
1 tl komijnpoeder
Paneermeel (evt)

De saus:
50 gr boter + scheutje (olijf)olie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 pepertje, fijngesneden
1 el gerookt paprikapoeder
250 gr champignons, in schijfjes
1 rode + groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpuree
Scheutje rode wijn
5 dl runderbouillon
1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt
125 ml crème fraiche
Fijngesneden peterselie



Verder heb je nodig


Mengkom
Snijplank
Scherp mes
Koekenpan
Braadpan


Heerlijk pittig gekruide en smeuïge gehaktballen in een dito saus. 
Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en draai er middelgrote gehaktballen van.
Vind je het te droog, een eitje erdoor en vind je het te nat.. paneermeel.
Laat de gehaktballen een uurtje of 2 steviger worden in de koelkast.

Verwarm de boter en olie in de Braadpan en fruit hierin ui, knoflook, pepertje en paprikapoeder.
Voeg paprika's en champignons toe en bak even mee.
Tomatenpuree erbij en even meebakken om te ontzuren, blus af met de wijn en de bouillon.
Leg de gehaktballen in de saus en laat ze op rustig vuur 3 kwartier tot een uur sudderen.
Haal ze eruit, zilveruitjes, crème fraiche en peterselie door de saus roeren en dan direct gaan Smullen.
Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Zoals ik al eerder schreef maar met gebakken aardappeltjes of pasta lijkt me ook lekker!

Bron

Gegeten bij vrienden en natuurlijk het recept gevraagd



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top