Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige Stroganoffgehaktballen in heerlijke stoofsaus

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Het gehakt:
750 gr half-om gehakt (of runder)
1 blik tomatenpuree (140gr)
1 runderbouillonblokje, goed verkruimeld
2 el pikant paprikapoeder
1 el gerookt paprikapoeder
1 el cayennepeper
1 el gedroogde peterselie
1 el uienpoeder
1 el tomatenpoeder (Lidl, Kaania is dat merk geloof ik)
1 el knoflookpoeder
1 el mosterdpoeder
1 tl komijnpoeder
Paneermeel (evt)

De saus:
50 gr boter + scheutje (olijf)olie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 pepertje, fijngesneden
1 el gerookt paprikapoeder
250 gr champignons, in schijfjes
1 rode + groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpuree
Scheutje rode wijn
5 dl runderbouillon
1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt
125 ml crème fraiche
Fijngesneden peterselie



HULPMIDDELEN

Mengkom
Snijplank
Scherp mes
Koekenpan
Braadpan


Heerlijk pittig gekruide en smeuïge gehaktballen in een dito saus. 
Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel!

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en draai er middelgrote gehaktballen van.
Vind je het te droog, een eitje erdoor en vind je het te nat.. paneermeel.
Laat de gehaktballen een uurtje of 2 steviger worden in de koelkast.

Verwarm de boter en olie in de Braadpan en fruit hierin ui, knoflook, pepertje en paprikapoeder.
Voeg paprika's en champignons toe en bak even mee.
Tomatenpuree erbij en even meebakken om te ontzuren, blus af met de wijn en de bouillon.
Leg de gehaktballen in de saus en laat ze op rustig vuur 3 kwartier tot een uur sudderen.
Haal ze eruit, zilveruitjes, crème fraiche en peterselie door de saus roeren en dan direct gaan Smullen.
Eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Zoals ik al eerder schreef maar met gebakken aardappeltjes of pasta lijkt me ook lekker!

Bron

Gegeten bij vrienden en natuurlijk het recept gevraagd



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top