Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consommé

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

INGREDIËNTEN VOOR 750 ML
1/2 wortel
1 selderstengel
4 peterseliestengels
1 l blanke kalfs- of rundsfond of kippenfond
3 eiwitten
1 el tomatenpuree
70 gr rundergehakt
peper
zout



Een consommé is een geheel ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur kan worden toegevoegd  

Bereidingswijze

-Snijd de groenten heel fijn.
-Doe alle ingrediënten, behalve de fond, in een ruime pan en meng goed.
-Breng de fond in een aparte pan aan de kook.

-Giet de fond over in de groentepan en roer goed.

-Breng het geheel rustig aan de kook tot het eiwit aan de oppervlakte een korstje vormt.

-Maak met een lepel een gat in de eiwitkorst, zodat de fond kan circuleren en het eiwit kan clarifiëren. Schep met een pollepel wat fond uit het midden en overgiet het eiwit een aantal keer. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur zonder deksel clarifiëren.

-Maak een propere handdoek nat en leg hem in een zeef.

-Schep met een pollepel de consommé door de zeef in een pan.



Tags

Serveertips

Tip van de driesterren chef : Gebruik nooit uiachtigen in je consommé, ze geven een troebel resultaat.

-De tomatenpuree geeft je consommé een glanzende goudkleur.

Bron

Peter Goossens - chef van ***Hof Van Cleve



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top