Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lams Yakitori

  • Japans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de brochettes met lamsvlees :

200 g lamsbout in blokjes gesneden (Europees lam)
enkele blaadjes Thaise basilicum
2 tenen look
1 limoen
1 mespunt paprikapoeder (zacht)
5 cl olijfolie

voor de brochettes met balletjes :

200 g lamsgehakt
enkele takjes koriander
1 mespunt kurkuma

voor de brochettes met lam en kaas :

200 g zeer fijne plakjes lamsvlees (Europees lam)
8 blokjess Emmental (6cm op 1cm)

voor de dipsaus :

satéstokjes
4 el bruine suiker
8 el sojasaus
8 el mirin of rijstazijn
1 el sesamzaad



Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de Barbecue of op de gril. We geven je drie versies: met kaas, met balletjes en met lamsreepjes. Lekker met Kerst, Oudjaar of zelfs in de zomer op de barbecue.

Bereidingswijze

1. Voor de brochettes van gemarineerd lamsvlees:
- meng de fijngehakte look, de versnipperde basilicum, het limoensap, het paprikapoeder, een beetje olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes lamsvlees toe en meng.
-Prik de blokjes lamsvlees op 8 kleine satéprikkers, overgiet ze met de marinade en laat rusten terwijl u de andere brochettes bereidt.
2. Voor de balletjesbrochettes van lamsvlees:
-Meng het lamsgehakt, de kurkuma, de versnipperde koriander, het zout en de peper. Rol kleine balletjes en prik ze op 8 kleine satéprikkers.
3. Voor de lamsbrochettes met kaas:
Prik de blokjes kaas op 8 kleine satéprikkers en schuif er de dunne plakjes lamsvlees rond.

DIPSAUS :
-Meng alle ingrediënten van de saus.
-Besprenkel de 24 brochettes lichtjes met olie en bak ze 2 tot 4 minuten à la plancha, in de pan of op de grill.
--Bestrijk ze met wat saus en laat ze lichtjes karamelliseren onder de ovengrill.
-Serveer de lamsyakitori als aperitiefhapje of als voorgerechtje met de rest van de saus.

Tags

Serveertips

Tip: Vervang de saus door gebruiksklare yakitori- (of teriyaki)saus)

Bron

Chef = Sofie Dumont - VTM



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top