Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

- olijfolie
- 2 uien
- 4 st bleekselderij
- 4 tenen knoflook
- 1 el gemalen komijn
- 1 el ras el hanout
- ½ el gemalen koriander (ketoembar)
- 1 rode Spaanse peper
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 500 gram snoep of kerstomaatjes
- ½ el harissa
- 3 groentebouillonblokken (of meer naar smaak)
- 450 gram rode linzen
- 2 liter water (uit de waterkoker)
- 1 droge Chorizo worst van +/- 280 gram
- bosje koriander


HULPMIDDELEN

Grote soeppan


Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals je die in Andalusië kunt verwachten.  De ras el hanout en harissa zijn typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het tot een overheerlijke soep.

Bereidingswijze

- Verhit olie in een pan en fruit hierin uiensnippers en fijngesneden bleekselderij tot glazig.
- Voeg de fijngehakte knoflook en Spaanse peper toe, alsmede de ras el hanout, komijn en korianderpoeder (ketoembar) en bak dit 1 minuut mee.
- Doe de tomatenblokjes, snoep (of kers)tomaatjes, harissa en soepblokken erbij en voeg ook de linzen toe.
- Roer alles om en voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur klein en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen uiteenvallen.
- Voeg eventueel meer water toe en maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel nog groentebouillon, zodanig dat je de smaak goed vind.
- Schep de soep in borden en doe er wat fijngesneden chorizo en verse koriander op.

Tags, , , , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top