Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vietnamese noodles om koud of warm te eten

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram eiermie of mihoen
250 gram peulen
250 gram zeekraal
1 Spaanse peper, evt. ontpit, in fijne ringen gesneden
2 flinke tenen knoflook fijngesnipperd
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels limoen- of citroensap
2 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
25-30 gram gebrande, ongezouten pinda's, geplet
1/2 bosje koriander of naar smaak, fijngesneden.
3 eetlepels zonnebloemolie
Zout


HULPMIDDELEN

Wok


Ik heb met dit recept voortgeborduurd op een traditionele Thaise salade, Yum Woon Sen. Ik wilde iets met zeekraal doen en dit bleek een heerlijk uitgangspunt! 

Bereidingswijze

Overgiet de mie of mihoen in een pan of schaal met ruim water, kokend en licht gezouten en week het totdat het beetgaar is (ca. 3-5 minuten). Spoel de mie in een vergiet met koud water totdat het volledig is afgekoeld. (Dan plakken ze niet aan de pan bij het wokken).
Roer de vissaus, limoensap, sojasaus en suiker in een kommetje tot een vinaigrette.
Blancheer de peultjes door ze in ruim water aan de kook te brengen en vervolgens met koud water af te koelen.

En nu even vlot doorwerken:
Verhit de olie in de wok en fruit de sjalot, de knoflook en chilipeper. Voeg de peultjes toe en roerbak 1-2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak 1-2 minuten. Voeg de mie toe en roerbak zo kort mogelijk tot het warm is. Zet het vuur uit, voeg de vinaigrette toe en schep die goed door het gerecht. Schep nu ook de pinda's en koriander erdoor.

Tags, ,

Serveertips

Je kunt dit gerecht warm eten en op kamertemperatuur. In allebei de gevallen errug lekker, als vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht bij een visje of zo.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top