Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip met dadels, courgette en fèta

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- 3 biologische kippendijfilets, in blokjes gesneden en met zout en peper bestrooid
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 6 tot 10 dadels, in blokjes gesneden (kwestie van smaak hoeveel je er neemt)
- 1 Dodoni fèta, in blokjes gesneden
- 1 Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngesnipperd
- 1 flinke teen knoflook in ragfijne plakjes gesneden
- 1/2 blikje tomatenpuree, aangelengd met kokend water een half kippenbouillonblokje
- 1 flinke eetlepel ras-al-hanout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel ketoembar
- peper en zout naar smaak
- klontje roomboter om in te bakken
- nog wat boter om de ovenschaal mee in te vetten
- wat verse koriander of platte peterselie om te garneren


Tags

,


Had van een feestelijk buffet nog het een en ander over, zoals dadels, courgette, fèta en kwam op het idee om dit te combineren in één gerecht. Het was heel lekker en ook nog eens makkelijk te maken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de boter in een casserole en bak de kip hierin goudbruin. Doe de courgette, de knoflook, het pepertje en de dadels erbij, evenals de ras-al-hanout, ketoembar en kaneel. Roer goed door een laat even goed doorbakken.
Schenk het tomatenpuree-mengsel erbij, roer door en laat even sudderen.
Draai het vuur uit en roer de blokjes fèta erdoor. Houd wat blokjes achter.
Schep alles in een ingevette Ovenschaal en leg de rest de fètablokjes erop. Zet in een op 180 graden voorverwarmde oven, een half uurtje.
Zet de ovenschaal op tafel en garneer met de koriander- of peterselieblaadjes.

Tags,

Serveertips

Ik heb er couscous met kurkuma en noten bij geserveerd.
Rijst kan er ook goed bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top