Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kippenragout zoals je hem nog nooit hebt geproefd en nooit meer anders wil.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

Ter indicatie:
half pakje boter 125 gram
bloem 125 gram (of wat meer)
! hele kip
Half bakje champignons (kook er over)
Peterselie
Kerriepoeder ongeveer 4 eetlepels
Maggi ongeveer 4 eetlepels
Paprikapoeder 2 theelepels
Worecestershiresauce 1eetlepel
Tabasco 10 druppels
Witte peper naar smaak
Zout naar smaak




Dit recept is van mijn zussen uit de jaren '60. Zij hebben toen een workshop 'fijne keuken' gevolgd. Mijn eerste kennismaking met kippenragout was dit recept. Later ook de tradtionele gegeten maar wat een flauwe hap was dat. Ik wil nooit meer anders dan deze en iedereen die hem bij mij heeft gegeten ook niet. Succes met maken! 

Bereidingswijze

Kook de kip met kruiden of kruidenbuiltje/bouillon ongeveer 1 uur.
Kip laten afkoelen en uitpluizen in grove delen
Boter smelten (zachtjes, dus niet bruin) en dan bloem toevoegen.
Goed door elkaar roeren en de roux zachtjes laten bubbelen ongeveer 2 minuten.
Daarna lepel voor lepel vocht van het bouillon toevoegen en blijven roeren (op en heel laag pitje)
Zodra er een mooie hoeveelheid roux is die niet te dik en te dun is dan kruiden.
Wees niet te zuinig met kerrie en Maggi.
Kip en champignons toevoegen en doorroeren.
Bij wijze van spreken moet je dorst krijgen na een ragoutbakje te hebben opgepeuzeld. En... nooit meer die flauwe hap.

Tags

Bron

Van mijn zus via kookworkshop



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanscornelissens006
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top