Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde halloumi met lountza

  • Grieks Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 pakje Halloumi (225 gram) in 4 plakken snijden
- 4 plakken bakbacon
- beetje sla en tomaatjes als garnering
- oregano


HULPMIDDELEN

Grillpan

zoals we het op Cyprus geserveerd kregen


Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is.
Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus.

TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq.

Bereidingswijze

- Bak de bacon (in een grillpan) en leg deze op een schaal
- Bak de Halloumi (in een grillpan) en leg deze op de gebakken bacon.
- Garneer met een beetje sla en tomaat en strooi oregano op de kaas.
- Gebruik GEEN zout want de bacon en de kaas zijn beide al zout genoeg.

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertips

Dit is ook een leuk gerecht om op de bbq te maken. (als het tenminste nog ooit bbq weer wordt in NL)



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top