Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griekse kabeljauw beignets (of inktvisringen)

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 800 gram kabeljauw (ik had 400 gram kabeljauw en 400 gram inktvisringen)
- 250 ml bier
- 125 gram bloem
- ½ tl bakpoeder
- snuf zout
- zonnebloemolie om in te bakken



Ik heb hiervoor verse kabeljauw gebruikt die ik in stukjes heb gesneden. Eigenlijk zou je het ook wel Griekse kibbeling kunnen noemen
Je eet dit natuurlijk in combinatie met Aardappel-skordalia Dit samen wordt ook wel de Griekse 'fish & chips' genoemd.
Ook is dit heel goed mogelijk met inktvisringen. (Ik had namelijk niet genoeg vis voor 4 personen dus heb ik de hoeveelheid aangevuld met 'kale' inktvisringen uit de vriezer).
Ook lekker als onderdeel van Griekse mèze. 
 

Bereidingswijze

- Klop het bier, de bloem, bakpoeder en zout tot een beslag dat zo dik is als honing. (voeg eventueel bier of bloem toe voor de juiste dikte).
- Snij de kabeljauw in stukjes en dep deze droog met keukenpapier.
- Verhit olie in een pannetje en verhit dit tot 180 graden C.
- Haal de stukken (inkt)vis door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bak ze 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Keer ze halverwege een keer om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met aardappel skordalia

Bron

Kookboek 'de Griekse eilanden' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top