Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel Skordalia

  • Grieks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 500 gram aardappels (bloemig)
- 1 snee brood van een dag oud, korsten verwijderd (Ik had bruin maar eigenlijk is wit beter)
- een beetje melk
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook, uit de knijper
- 2 el gemalen amandelen (amandelmeel)
- zout naar smaak
- 2 tl citroensap


HULPMIDDELEN

Pureeknijper


Skordalia wordt meestal geserveerd met kabeljauw beignets en is zo ongeveer het Griekse equivalent van de Britse Fish & chips.
Ik heb het 'aardappel skordalia'  genoemd want soms wordt er ook brood in plaats van aardappel gebruikt. De een noemt het een knoflook saus en de ander puree met knoflook en het zit er eigenlijk een beetje tussenin.
Het is een gerecht dat iedereen aan tafel moet eten of niemand Of je kauwt na de maaltijd gewoon op een koffieboontje
Kom niet in de verleiding om de Keukenmachine of blender te gebruiken voor de aardappelen want dan wordt het een kleverige massa. Een pureeknijper is het beste gereedschap.
Dit gerecht wordt meestal geserveerd in combinatie met Griekse-kabeljauw-beignets-of-inktvisringen

Bereidingswijze

- Schil de aardappels, snijd ze in even grote stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Laat intussen het brood weken in de melk, knijp het vocht uit het zachte brood en giet het weg.
- Giet de aardappels af en maak er meteen een fijne puree van (dit gaat het beste met een pureeknijper).
- Voeg het geweekte brood, geperste knoflook, gemalen amandelen (meel) en voeg olie toe totdat het een mooie smeuïg en glad geheel is.
- Maak op smaak met zout en citroensap.

Tags, , , , ,

Serveertips

Heerlijk in combinatie met kabeljauw beignets of inktvisringen.

Bron

Kookboek 'de Griekse eilanden' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top