Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Snel en lekker: Vissticks in Samba(l)saus

Door: Delarosa

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie + klontje boter
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 pepertje, in ringetjes
1 tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje ananas- of perzikstukjes
12 vissticks, ontdooid
fijngesneden bieslook, peterselie en basilicum
(versgemalen) p&z


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
grote koekenpan


In de catergorie snel, makkelijk, goedkoop en ach het smaakt best goed.. dit 'recept'.
€We zijn namelijk bezig met het bouwen van een huis, dat neemt nogal wat tijd in beslag.
€En soms dreigt het zelfgemaakte eten er dan bij in te schieten, tenzij je kiest voor iets wat snel klaar is. Als je iets niet probeert, weet je t ook niet he is ons motto op het moment..
€In dit geval dus uitgeklede vissticks in een lekker pittige tomatensaus warmgemaakt en het krokante jasje effe knapperig gebakken en erover gestrooid. Goed te doen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdoe de vissticks voorzichtig van hun krokante jasje en houd dat apart, Hak dat fijn.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Verwarm in een grote Koekenpan de olie en voeg een klontje boter toe. Laat smelten.
Fruit hierin de uien, knoflook, pepertje en paprikapoeder even in aan.
Voeg de tomaten toe en de inhoud van het blikje fruit.
Laat een paar minuutjes sudderen, leg er de vissticks in en laat deze in de saus door en door warm worden.
De 'jasjes' van de vissticks verkruimelen en in een koekenpan met wat olie knapperig bakken (of in de oven).
Fijngesneden kruiden door de saus roeren, evt op smaak met p&z brengen en Smullen maar! Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Op bord het knapperige korstje over het geheel strooien en serveer er pasta, rijst of frietjes bij..



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top