Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Snel en lekker: Vissticks in Samba(l)saus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olijfolie + klontje boter
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 pepertje, in ringetjes
1 tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje ananas- of perzikstukjes
12 vissticks, ontdooid
fijngesneden bieslook, peterselie en basilicum
(versgemalen) p&z


HULPMIDDELEN

Snijplank
scherp mes
grote koekenpan


In de catergorie snel, makkelijk, goedkoop en ach het smaakt best goed.. dit 'recept'.
€We zijn namelijk bezig met het bouwen van een huis, dat neemt nogal wat tijd in beslag.
€En soms dreigt het zelfgemaakte eten er dan bij in te schieten, tenzij je kiest voor iets wat snel klaar is. Als je iets niet probeert, weet je t ook niet he is ons motto op het moment..
€In dit geval dus uitgeklede vissticks in een lekker pittige tomatensaus warmgemaakt en het krokante jasje effe knapperig gebakken en erover gestrooid. Goed te doen!

Bereidingswijze

Ontdoe de vissticks voorzichtig van hun krokante jasje en houd dat apart, Hak dat fijn.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Verwarm in een grote Koekenpan de olie en voeg een klontje boter toe. Laat smelten.
Fruit hierin de uien, knoflook, pepertje en paprikapoeder even in aan.
Voeg de tomaten toe en de inhoud van het blikje fruit.
Laat een paar minuutjes sudderen, leg er de vissticks in en laat deze in de saus door en door warm worden.
De 'jasjes' van de vissticks verkruimelen en in een koekenpan met wat olie knapperig bakken (of in de oven).
Fijngesneden kruiden door de saus roeren, evt op smaak met p&z brengen en Smullen maar! Eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Op bord het knapperige korstje over het geheel strooien en serveer er pasta, rijst of frietjes bij..



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top