Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Witte chocolade taart met frambozensaus

Door: LilianStruiksma

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op

Ik maak dit recept op elke verjaardag (en gebruiken verder ook alle feestjes als excuus om deze taart te kunnen eten). Toen ik een aantal jaar geleden besloot een andere heerlijke taart te bakken in plaats van deze witte chocolade taart, waren mijn vriendinnen zwaar teleurgesteld. Vanaf dat moment zit die standaard in mijn taarten assortiment!  

Ontdek meer:

Ingrediënten 12 personen


1 pak kandijkoeken (eventueel merk Bastogne)
60 gram gesmolten gezouten roomboter

600 gram crème fraise
500 gram witte chocolade

250 gram frambozen (eventueel bevoren)
extra: 20 ml citroensap


Verder heb je nodig


Pan
Mengkom
Spatel
Mes
Taartvorm (24 cm)
Lepel
Bakpapier
Magimixer/ zak en deegroller
Staafmixer


Bereidingswijze

Bekleed de taartvorm met bakpapier en knip de randjes eraf.
De taart begint met het maken van de bodem.
Mix de kandijkoeken fijn in de Maginixer (of stop de koeken in een zak en sla deze fijn met een deegroller).
Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
Als de koeken verkruimeld zijn, kan de boter erbij. Laat dit nog 1 minuut draaien in de Magimixer.
Strooi dit mengsel in de beklede taartvorm en strijk glad. Zet in de koelkast.
De vulling van de taart wordt gemaakt met enkel witte chocolade en creme fraise.
Smelt de witte chocolade au bain marie in een kom. Zodra dit goed gesmolten is, kan de creme fraise erbij.
Giet het mengsel op de koekbodem en klop zachtjes zodat alle belletjes verdwijnen.
De taart heeft zeker 2,5 uur nodig om op te stijven in de koelkast voordat deze gegeten kan worden.
Pureer de frambozen, eventueel met een beetje citroensap.
Serveer de taart met de frambozen & je hebt geheid een leuke verjaardag met blije gasten.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Zo snel mogelijk aanvallen; voordat die op is!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LilianStruiksma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top