Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde focaccia met spinazie, zongedroogde tomaat en mozzarella

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g bloem
7 g gedroogde gist
2 tl zout
1 el suiker
250 ml lauwwarm water
2 el olijfolie

Voor de vulling:
200 g spinazie
2 el zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 bol mozzarella

Voor de topping:
1 el grof zeezout
1 el olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, mengkom, bekleedde bakplaat, kwastje


Dit brood eet je heerlijk bij de borrel of naast de soep! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de bloem, suiker, zout en gist goed met elkaar. Giet hier het water en de olijfolie bij. Kneed dit ongeveer 5 minuten tot het deeg niet meer plakt en een geheel is. Vorm hier een bol van en laat ongeveer 30 minuten in een kom rijzen met een vochtige theedoek eroverheen.
2. Wok de spinazie ondertussen voor ongeveer 3 minuten, doe hier de knoflook en zongedroogde tomaat bij en wok nog 2 minuten. Leg het mengsel op je Snijplank en snijd het fijn. Gebruik een zeef om het overige vocht uit te laten lekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden.
3. Verdeel dan het deeg in tweeën en rol het uit tot 2 ovalen.
4. Leg een ovaal op de bakplaat en verdeel hier het spinazie mengsel overheen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ook die over het mengsel. Leg de andere plak deeg erop en vouw aan de zijkanten dicht. Maak kuiltjes in het deeg met je vingers of een pollepel en besmeer met olijfolie, bestrooi als laatst met grof zeezout.
5. Bak het brood af in ongeveer 15-20 minuten.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top