Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Omelet met lente-uitjes en boerenkaas

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

25 g boerenroomboter
4 eieren
3 el boerenmelk
2 lente-uitjes, fijngesneden
3-4 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
2 rijpe tomaten
75 g jonge of jong belegen Goudse boerenkaas, grof geraspt


HULPMIDDELEN

Koekenpan, Snijplank en mes, kom, vork


Een omelet kun je altijd eten! Lekker als ontbijt. brunch, lunch of als bijgerecht! 

Bereidingswijze

Verhit een Koekenpan even, doe de boter er in en laat deze heet worden.
Klop de eieren met zout en peper en de melk in een kom met een vork door elkaar.
Klop niet te lang, het mengsel moet niet te goed gemengd zijn! Snijd de lente ui en de tomaten in kleine reepjes.
Roer de kruiden en de boerenkaas door het eimengsel samen met de tomaten en de lente ui.
Schenk het eimengsel in de pan en roer het nog 3 keer door met een vork.
Bak de omelet snel op hoog vuur.
Maak, als de onderkant van de omelet begint te stollen, de randen van de omelet los.
Til de randen een beetje op en laat wat van het rauwe ei onder het gare ei lopen door de pan schuin te houden.
Als de omelet bijna gestold is, vouw dan een rand met een vork naar binnen en rol de omelet op, naar de andere kant van de pan.
Serveer hem direct.

Tags, , ,

Serveertips

Kijk voor meer inspiratie op kaas.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top