Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cambozola Grand Noir met flespompoen uit de oven

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingrediënten
400 g Cambozola Grand Noir
600 g flespompoen
½ bosje tijm
1 onbehandelde citroen
2 eetlepels honing
Zout, peper
3 EL pompoenpitten
1 bosje Rucola



Grand Noir van Cambozola is een bijzonder langzaam gerijpte kaas voor momenten van pure verwennerij en past perfect in een gerecht met pompoen.

Bereidingswijze

Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Flespompoen wassen, doormidden snijden, zaadjes verwijderen en vervolgens nogmaals in de lengte halveren zodat stukken ontstaan.
2 Pluk de tijm en hak de blaadjes. Was citroen met warm water, droog en rasp de schil. Pers de citroen uit en meng het sap met honing, citroenschil en tijm.
3 Breng de marinade op smaak met zout en peper en doe de pompoenstukken hierin. Doe de flespompoen in een Ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in de oven.
4 Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder vet, tot deze geuren. Hak de pompoenpitten grof en bestrooi deze met zout. Was en centrifugeer de Rucola.
5 Snijd Cambozola Grand Noir in kleine blokjes. Neem de flespompoen uit de oven, schik op borden en garneer met Rucola. De kaasblokjes bijvoegen en bestrooien met pompoenpitten.

Tags, , , , ,

Bron

Kaas.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top