Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kazige knoflook brood-muffins KHA

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

125 ml zure room
4 grote eieren
5 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
1 tl zout
400 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
130 gram geraspte Cheddar
50 gram fijngehakte peterselie
120 gram geraspte mozzarella in 12 stukjes verdeeld
75 gram boter, gesmolten
Zeezout naar smaak


HULPMIDDELEN

Muffin vorm, kom, pollepel, mixer

Muffin met kaas erin

Heerlijk die knoflook aroma die je neus in gaat ;-)

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden en vet muffin vorm heel goed in. Zet de muffin vorm op een grote bakplaat (om de druppels op te vangen).
Meng de gesmolten boter en 3 teentjes knoflook. Zet opzij.

Meng de zure room, eieren, 2 teentjes knoflook en zout in een krachtige Blender. Goed mengen. Voeg amandelmeel, bakpoeder, kaas en peterselie toe en meng het opnieuw tot het glad is.
Verdeel de helft van het beslag over de voorbereide muffin vorm. Gebruik een lepel om een ‚€č‚€čkleine putje in het midden van elk vormpje.
Verdeel de gesneden mozzarella over de muffins, druk in het de putjes. Sprenkel ongeveer 1 tl van het knoflookboter mengsel erover.
Verdeel het resterende beslag tussen elke muffin, zorg ervoor dat de kaas zo goed mogelijk bedekt is. Druppel de bovenkant met de overgebleven knoflookboter en strooi er een klein beetje zout over naar smaak.
Bak 25 minuten ongeveer, tot de toppen gouden bruin zijn en de vulling smeu√Įg is. Er komt veel olie uit de muffins tijdens het bakken en het kan een beetje over de zijkanten druipen (vandaar de bakplaat hieronder - om je oven schoon te houden!)
Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Tags

Serveertips

Ze zijn overheerlijk nog warm uit de oven met de kaas nog steeds smeu√Įg. Ook koud zijn ze niet te versmaden. Je kan ze later ook nog altijd opwarmen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top