Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kermiskip uit Berghem

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gr kipdijfilet, in stukken
p&z
klontje boter, scheutje olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, kleingesneden
1 theelepel paprikapoeder
2 vleestomaten, in blokjes
kippenbouillon
gerookte paling, gestript en van de graat gehaald, in stukken


HULPMIDDELEN

Snijplank
scherp mes
stoofpan


Een kleine uitleg vooraf..
€Ik kom vrijwel dagelijks in Berghem, bij Oss, omdat Hans, mijn oud-werkgever cq vriend cq 2e vader daar woont. En in dat dorp was het dus vorige week kermis.
€Bij de kermis hoort natuurlijk zwieren, zwaaien, spanning en sensatie. Maar ook oliebollen, lekstokken, friet en natuurlijk paling.
€We waren bij kennissen van Hans op bezoek en of we een hapje mee-aten. Kermiskip.
Nooit van gehoord, ik dan, en Hans hoorde ik al zeggen ja lekker, das lang geleden..
€Het is dus gestoofde kip met de paling van de vorige dag, mocht die niet op zijn gegaan.

Goed, hieronder volgt het recept, het is lekker maar je moet er van houden zeg maar.....

Bereidingswijze

Kruid de kip met p&z en bak ze aan in de boter en olie.
Voeg ui, knoflook en selderij toe en bak even mee met de kip.
Paprikapoeder en tomatenblokjes toevoegen en een scheutje bouillon, zodat het net onder staat.
Laat dit zo'n 20-25 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de stukken paling toe en laat nog even meewarmen.
Proef of het naar wens op smaak is en Smullen maar!

Tags

Serveertips

Brood erbij en klaar. Zo simpel kan het zijn....

Bron

Riet en Jan Severijns



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top