Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Plaattaart met Brugse Blomme, witlof en rode ui

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 rol bladerdeeg
10 plakjes brugse blomme
3 witlof stronken, in 8en
2 rode uien, in ringen
1 knoflookteen, fijngesneden
honing
1 takje tijm


HULPMIDDELEN

Bakplaat, oven, Snijplank en mes


Een heerlijke plaattaart, snel klaar en de combinatie van ingredienten is fantastisch! 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de bladerdeegrol uit op de bakplaat en prik hier gaatjes in met een vork. Bak de bladerdeeg in ongeveer 10 minuten gaar.
2. Bak ondertussen de rode uien en de knoflook in een Koekenpan. Voeg na 5 minuten de witlof, honing en tijm toe.
3. Haal de plaattaart van bladerdeeg uit de oven en beleg de plaat met de rode uien en witlof.
4. Verdeel hier de brugse blommen overheen en maak af met peper en zout. Bak nog 15 minuten in de oven.

Tags, , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top