Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aubergine rolletje gevuld met noten

  • Russisch Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

AUBERGINE
2 st Aubergine.
Zout
50 ml Olijfolie
VULLING
200 gr Walnoten
0.5 bs koriander
2 el azijn witte wijn
3 tn knoflook
PRESENTEREN
3 tk Koriander


HULPMIDDELEN

Mandoline of snijmachine


Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen!

Bereidingswijze

AUBERGINE
1. Aubergine op de mandoline over de lengte in dunne plakken snijden.
2. Bestrooi de aubergine plakken ruim met zout.
3. Het zout 15 minuten laten intrekken.
4. Aubergine plakken goed droog deppen.
5. Plakken bakken in olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
6. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
VULLING
7. De walnoten samen met de koriander en de knoflook in de Blender pureren tot een fijne massa.
8. Wijnazijn toevoegen en opnieuw pureren tot een gladde massa.

PRESENTEREN
9. Een eetlepel van de noten massa op een plak aubergine leggen, uitsmeren en een rolletje van maken.
10. Serveer de rolletjes op een lepel en versier met een blaadje koriander.

Tags, , ,

Serveertips

Serveer op een amuse lepel. Bestrooi eventueel met wat fijn gesneden koriander en/of walnoten



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top