Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ijskoffie met likeur 43, kaneel en slagroom

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Wat heb je nodig voor 2 ijskoffie met likeur 43?

2 shotjes likeur 43
6 espresso ijsblokjes
200 ml amandelmelk
2 tl vanille aroma
2 tl kaneel
200 gram slagroom (voorkeur om zelf de slagroom te kloppen, een spuitbus is ook mogelijk!)
20 gram suiker


IJskoffie met likeur 43

Https://eefjesfinest.com/2017/07/13/ijskoffie-met-likeur-43-en-slagroom/

YUM, ijskoffie! Sinds kort hebben wij een luxe espressomachine, 1 persoons wel maar zo een die ook in de horeca wordt gebruikt. Zo leuk want nu kan ik lekker los gaan! Ik drink niet heel veel koffie maar het maken ervan vind ik erg leuk. Bij mijn vorige job heb ik ook van een barista les gekregen in het maken van goede espresso, inlcusief het maken van figuren.Nu het zomer is, hoort daar natuurlijk een zomers drankje. Tuurlijk, ook ik, geniet wel eens van iets wat minder gezonder is. Kunnen wel ons hele leven groene smoothies drinken maar af en toe verwennen met bijvoorbeeld een ijksoffie met likeur 43 is ook belangrijk!

Bereidingswijze

Als eerste maak je een dag van te voren espresso ijsblokjes. Je zet een aantal sterke espresso's en laat dit afkoelen. Giet dit daarna in een ijsblokjes vorm en zet het in de vriezer.

Als je ijsblokjes klaar zijn haal je ze uit de vorm. Doe per glas 3 espresso ijsklontjes erin. Voeg 1 shotje likeur 43 per glas toe.
Schenk hier 100 ml amandelmelk overheen. Voeg de kaneel en vanille aroma toe en roer voorzichtig door.

Klop de slagroom stijf samen met de suiker en schep hier ongeveer 3 flinke eetlepels op. Zet een rietje in het glas en je ijs koffie is klaar!

Tags, , , , ,

Serveertips

Tips:
€" Geen zin om eerst espresso ijsblokjes te maken? Zet een epsresso, meng dit met de amandelmelk, laat even afkoelen in de koelkast en vervolg de rest van de stappen

€" Je kunt de ijskoffie ook blenden, dan heb je geen grote ijsblokjes in je glas. Ik vond dit persoonlijk juist leuk staan.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eefjesfinest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top