Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Osawacake

Door: Corina18

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


200 gram zilvervliesrijst
125 gram volkoren speltmeel (of ander meel naar wens)
9 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
150 gram hazelnoten
2 eetlepels kokosolie, voor het invetten
150 gram rozijnen
6 gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes
180 ml biologische diksap (appel)
100 gram havermout
1 theelepel vanillepoeder
2 ¬Ĺ eetlepels kaneelpoeder
1 theelepel zeezout


Verder heb je nodig


Cakevorm


Deze week verraste een goede vriendin me aangenaam! Ze had zelf iets lekkers gemaakt voor bij de koffie. Ik nam een hap van een onwijs lekkere ‚€" ja, hoe zal ik het noemen? ‚€" koek, cake, brood. Het was zoet, vullend en smeu√Įg en het zat vol met noten en gedroogde vruchten. T√© lekker en voedzaam!¬†Een Osawacake, vertelde ze. Een wat? Het klinkt Japans, maar toen ik er een klein onderzoekje naar deed bleek het recept alleen maar in het Nederlands te vinden te zijn. Ik ben meteen de keuken in gedoken en nu al verslaafd! Nu jullie‚€¶

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de rozijnen twintig minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook het gaar. Ondertussen vet je een cakevorm in met kokosolie. Verspreid ¬ĺ van de sesamzaadjes in de vorm (ook de zijkanten). De noten rooster je even op hoog vuur. Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingredi√ęnten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar). Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag. De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar. Geniet er van!

Tags

Bron

Rens Kroes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Corina18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top