Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kaas gehaktballen in bierjus

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

500 gram half om half gehakt ( of rund )
z/p udm
1 tl paprikapoeder hot ( cayene peper )
1 tl gerookte paprikapoeder
1,5 tl kerriepoeder
3 tl sambal badjak
2,5 tl Italiaanse kruiden ( gedroogd )
1 tl knoflookpoeder
1 eigeel
50 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden ( echt kleine blokjes )
1 grote ui, in halve ringen ( ik had rode )
1 flesje bier, Warsteiner is origineel , ik had westmalle dubbel, das zoeter dus minder stroop gebruikt.
1 flinke el stroop ( 2 tl. )
1 el bloem
1 groentebouillonblokje
50 gram roomboter
olie
maizena , optioneel


HULPMIDDELEN

Hapjespan
braadpan
evt vlamverdeler of plaatje ( oliestel )


In het kader van " ik kook graag met bier, en soms doe ik er wel eens wat in " leek me dit wel aardig.
nu zegt de website zelf " lekkerder dan dit gaat het niet worden " en dan wordt ik altijd een beetje opstandig , want dat zeggen ze bij de firma hak ook over bonenburgers...
ik moet toegeven, veel lekkerder dan dit heb ik ze idd de afgelopen tijd niet gegeten.
het klinkt allemaal heel herfstig , maar de bedoeling is dat je dit gewoon op een kleffe bol knalt met een flinke klodder mayo , ik heb een lekker stokbrood gebruikt.
 # het is wel allemaal heel kruidig en pittig , begin met de helft van de sambal, bouillonblokje etc, proef eerst en voeg dan naar smaak de rest toe.
de jus was ook wat dun dus heb ik wat  aangedikt met maizena.
 

Bereidingswijze

Meng het gehakt met alle kruiden, het eigeel en 3 tl sambal ( # zie opmerking )
Kneed dit goed door en voeg de blokjes kaas toe
Vorm er 4 middelgrote gehaktballen van en laat deze even opstijven in de koelkast
Verwarm in een hapjes pan een flinke scheut olie en bak de uien glazig met gemalen zwarte peper en een
snuf zeezout
Als de uien glazig zijn, voeg dan de bloem toe en bak even kort
Voeg het flesje bier toe en laat even uitschuimen.
Voeg vervolgens 1 flinke el stroop toe en verkruimel het bouillonblokje
Laat op zacht vuur eventjes 5 minuten pruttelen. roeren
Verwarm in je braadpan een flinke scheut olie en 50 gram roomboter ( olie maakt de jus dun, dus volgende keer gaat er 250 gr. roomboter in )
Bak de gehaktballen mooi goudbruin en voeg dan vervolgens de bierjus toe.
Leg de deksel op de pan en zet de pan op de kleinste pit op de laagste stand, evt. dus olie stel , heb geen Slowcooker, maar dat zal misschien ook wel werken.
de gehaktballen minimaal 1,5 uur zachtjes garen.
Draai de gehaktballen regelmatig om en bedruip .
bekijk even je jus, vindt je het prima, dan lekker laten zo, anders wat inkoken met evt. maïzena

Tags, ,

Serveertips

Stokbrood of grote witte zachte bakkersbol en een salade en je hebt prima lunch.

Bron

B4men.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top