Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Flammkuchen

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor het deeg:
300 g bloem
7 g gist
1 tl suiker
1 tl zout
150 ml water

Voor de topping:
100 ml creme fraiche
100 ml franse kwark
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 rode uien, in ringen
200 g uitgebakken spekreepjes
1 rode peper in ringen (oprtioneel)
100 g gruyère kaas (optioneel)


HULPMIDDELEN

Bekleedde bakplaat, mengkom


Vier vakantie in je eigen keuken met deze Elzasser Pizza!

Bereidingswijze

1. Meng voor het deeg de bloem, suiker, zout en gist met elkaar. Doe hier het water bij en kneed met je handen tot het geheel niet zo plakkerig meer is. Dek de mengkom met een doek af en laat het deeg een uur rijzen.
2. Verwarm de oven op 250 graden.
3. Verdeel het deeg in vieren en rol hier de flammkuchen van. De dikte mag niet meer dan een cm zijn. Hoe dunner, hoe knapperig de flammkuchen.
4. Meng de kwark met de crème fraîche en knoflook, besmeer hier de flammkuchen mee. Verdeel vervolgens ook de andere toppings over de flammkuchen.
5. Bak ze elk in 15 min af.

Tags, , , , ,

Serveertips

Strooi verse peterselie op de flammkuchen als ze uit de oven komen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top