Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Haring onder een bontjas

  • Russisch Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

GELEI VAN KOMKOMMER
1 st komkommer
20 gr honing
10 ml azijn witte wijn
10 ml azijn champagne
1.5 gr Agar Agar
1 el olie zonnebloem
RODE BIETEN
1 pk bieten gekookte rode
2 pk haring gefileerde Russische
3 st kwartel eitjes
MAYONAISE
1 heel ei
15 g Dijon mosterd
15 ml citroensap
200 ml plantaardige olie witte peper zout
Mierikswortel pasta
PRESENTEREN
3 tk dille


HULPMIDDELEN

Staafmixer


Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

Bereidingswijze

GELEI VAN
KOMKOMMER
1. Maak sap van de komkommer in de sapcentrifuge.
2. Komkommersap aan de kook brengen met azijn en honing
3. Agar agar toevoegen en 2 minuten laten doorkoken.
4. Bestrijk een grote bak met olie.
5. Door een zeef in de bak storten (ongeveer 0,5 cm) en verspreiden, laten afkoelen.
6. Als de gelei is opgesteven, steek er rondjes uit.
RODE BIETEN EN HARING
7. Snijd de bieten in gelijke plakken van 0,3 cm en steek er rondjes uit ongeveer 1 mm kleiner dan de gelei.
8. Steek rondjes uit de haring die iets kleiner zijn dan de rondjes bieten.
9. Snijd de haring rondjes in het midden maar niet helemaal door zodat er een V ontstaat.
10. Kook de kwartel eitjes hard.
MAYONAISES
1. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. Plaats alle ingrediënten in een hoge smalle maatbeker.
3. Plaats een staafmixer in de maatbeker op de bodem.
4. Schakel de staafmixer 10 seconden in voordat je deze al
5. werkend rustig naar boven trekt/haalt
6. Voeg de mierikswortel pasta naar smaak toe en doe de mayonaises in de spuitzak.
PRESENTEREN
11. Leg op een bordje een rondje komkommer gelei.
12. Leg daarop een rondje bietjes.
13. Daarbovenop een rondje van de haring en vouw de haring iets open.
14. In de opening van de haring een kwart kwartel eitje leggen.
15. Afmaken met een toefje van de mierikswortel mayonaise en een takje dille.

Tags, , ,

Serveertips

Serveer op een klein bord of amuse lepel.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top