Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mediterraanse saus met tomaat en paprika (Basissaus)

  • Mediterraan
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 1 kg tomaten
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 rode peper
- 1 laurierblaadje
- enkele takjes tijm of 1 tl. gedroogd
- 1 takje rozemarijn of ½ tl. gedroogd
- enkele takjes oregano of 1 tl. gedroogd
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 150 ml wijn (ik had droge witte)
- 200 ml kippenbouillon
- ½ bosje peterselie
- olijfolie


HULPMIDDELEN

Staafmixer


Dit is een heerlijke saus en kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld gehaktballetjes, kip, lamsvlees, varkensvlees, garnalen, vis of gewoon vegetarisch. Een echte basissaus dus
Ik had er deze keer spaghetti bij maar, rijst, aardappeltjes of brood kan ook goed. Je kunt hier dus alle kanten mee op want de basis is goed

Bereidingswijze

- Fruit de grof gesneden ui met de gehakte knoflook en fijngesneden peper (zaadjes eruit) in wat verwarmde olijfolie.
- Doe dan de laurier, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder en peper/zout erbij, roer het goed om en laat het geheel zachtjes sudderen.
- Ontvel de tomaten en snij ze in stukken, snij de paprika fijn en voeg beide toe aan het geheel. Laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes stoven en voeg halverwege de wijn en bouillon toe.
- Zet de staafmixer erin en pureer de saus zo grof of fijn als je het zelf wilt hebben.
- Als je de saus met gehaktballetjes, vlees, vis of kip wilt dan bak je dat even aan voordat je het aan de saus toevoegt. Je kunt het dan nog even lekker mee laten sudderen.
- Voeg vlak voor het serveren de fijngesneden peterselie toe.

Tags, , , ,

Serveertips

Wij aten dit met spaghetti. Een andere pasta kan natuurlijk ook. Kan ook met rijst, aardappeltjes of brood. Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is het nog zeker zo lekker



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top