Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ravioli in een pittige tomatensaus met mozzarella en basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gram verse ravioli gevuld met kaas (koelvak)
1 blikje tomatenblokjes (inh. 400 gram)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1/2 eetlepel gedroogde oregano
mespunt cayennepeper (is erg scherp dus pas op!)
1/2 eelepel balsamicoazijn
2 theelepels vloeibare honing, of meer naar smaak
peper en zout
1 bol buffelmozzarella, uitgelekt in kleine stukken geplukt.
blaadjes basilicum naar smaak
vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino



HULPMIDDELEN

Wok
pan voor de ravioli

Lekker smullen van ravioli in een pittige tomatensaus

Heerlijk vakantierecept. Snel klaar en smullen maar!

Bereidingswijze

Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Tomatensaus:
Verhit de olijfolie in de wok.
Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig.
Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg peper, zout, oregano, cayennepeper, balsamicoazijn en honing toe en PROEF.

Meng de ravioli door de tomatensaus.
Verdeel de mozzarella in kleine vlokken en meng dit door de saus.
Garneer met blaadjes basilicum.

Strooi er op de borden nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorinokaas over.

Tags, , ,

Serveertips

Lekker met een salade. Eet smakelijk !!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top