Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig Aziatisch wokrecept met shiitake peultjes gehakt en eiermie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

200 gram gehakt half om half
2 eetlepels (arachide) olie
peper, zout
1 flink sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
200 gram peultjes, schoongemaakt en in schuine stukken gesneden
Plm. 8 shiitake paddenstoelen
2 lenteuitjes
3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus (een ketjap)
2 eetlepels droge sherry
2 theelelepels maïzena
2 theelepels sambal brandal of meer naar smaak
2 eetlepels pittig zoete chilisaus
plm. 150 gram eiermie


HULPMIDDELEN

Wok
keukenpapier

Heerlijk gegeten van dit lekkere wokgerecht

Toen we tijdens onze laatste vakantie op een markt hele dunne verse peultjes en lekkere shiitake paddenstoelen zagen kreeg ik gelijk visioenen van een lekkere wokmaaltijd.
En het was lekker.
Ik heb toen eiermie gebruikt, maar met rijst is dit zeker zo lekker.

Bereidingswijze

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat goed uitlekken.

Maak de shiitake schoon met een vochtig stukje keukenpapier,
Verwijder de steel van de shiitake en snij de shiitake in reepjes.
Maak de lenteuitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
Roer een papje van de maïzena, sherry en sojasaus.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het gehakt rul en beetje bruin.
Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak even mee tot glazig.
Voeg de sambal toe en bak ook heel even mee.
Doe de reekpejs shiitake erbij en bak deze al omscheppend plm. 4 minuten mee. Doe nu de peultjes er ook bij en roerbak alles nog plm. 5 minuten.
Voeg het sojasausmengsel toe en laat alles nog een paar minuten pruttelen. De peultjes moeten nog wel knapperig blijven. PROEF !!
Maak eventueel op smaak met peper, zout en wat chilisaus.
Meng de gare eiermie erdoor of eet dit er apart bij.

Tags, , , , ,

Serveertips

Ook lekker met rijst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top