Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

sunday brunch-Smoske

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 knettervers stokbrood
300 gram superdun gesneden pekelvlees , mogen best gaten in schieten
100 gram bittere sla, bv. rucola of baby spinazie
2 grote geroosterde paprika,s uit pot ( normaal is dit dus tomaat , maar goed ik kom nou eenmaal niet uit Belgie )
plakjes zoete augurk
3 hard gekookte eitjes in plakjes
saus :
180 ml cup gele Amerikaanse mosterd (bijvoorbeeld Tesi Bon, te verkrijgen bij de Toko en grotere AH's)
120 ml honing
60 ml appelazijn
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels worcestersaus
1 theelepel hot saus (bijvoorbeeld Tabasco)


HULPMIDDELEN

Mengkom
scherp broodmes


Smos betekent in vlaanderen knoeien , dat komt omdat er zoveel beleg op zit dat er altijd wel wat uitvalt.
het is eigenlijk een broodje gezond met dit verschil dat je er alles tussen kan stoppen zolang je de basis maar aanhoudt , iets van sla , tomaat, groenten ( komkommer , augurk etc ) en plakjes gekookt ei plus een saus en dat is meestal belgische mayo.
lekker pittige varriant ,  de saus is carolina musterd sauce en komt van bbq-nl.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de saus ( laat het liefst een dag gekoeld staan , maar smaakt zo ook al heerlijk )
snijd het stokbrood in 2en , dan in de lengte door .
smeer de binnenkant in met de saus ,
beleg vervolgens met de sla , paprika, pekelvlees , dan augurk dan nog wat sla en het ei.
lepel er nog wat extra saus op ,

Tags

Serveertips

Servetjes zijn wel een pre



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top