Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moksi alesi van pompoen en gedroogde garnalen

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram pompoen
50 gram gedroogde garnalen
4 eetlepels olie, liefst kokosolie
4 kopjes rijst, liefst parboiled rijst.
1 ui
1 madam jeanette peper
1 biologische bouillonblokje
5 kopjes water


HULPMIDDELEN

Snijplank
mes
hoge pan met dikke bodem of Hapjespan met deksel of braadpan
houten lepel


Heerlijk met zuurgoed zoals komkommer op azijn.

Bereidingswijze

Schil de pompen en schraap met een lepel het draderige binnenste en de zaden uit de pompoen.
Was de pompoen en snij in kleine stukjes van ongeveer 2 a 3 cm.
Was de gedroogde garnalen
Was de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water helder is. Bij gebruik van parboiled rijst de rijst niet wassen.
Snij de ui fijn en spoel de peper af.
Verhit de olie in de pan op matig hoog vuur.
Voeg de ui en gedroogde garnalen toe en fruit tot de ui lichtgekleurd is.
Voeg 2 kopjes water toe en laat het 5 minuten stoven
Doe de rest van het water erbij met het bouillonblokje.
Als het blokje is opgelost de rijst toevoegen en alles omscheppen.
Leg de pompoen en de peper op de rijst en bestrooi met zwarte peper en breng alles op hoog vuur aan de kook.
Zet de pan op een kookplaatje op een klein vuur.
Laat met het deksel op de man in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Verwijder de peper en schep alles voorzichtig om.

Tags



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Charina1961
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top