Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amerikaanse kip honing mosterdsaus (alternatief voor soyasaus)

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Kip ( dij of borst of drumstick maakt allemaal niet uit , een hele kip kan ook gerust ) , citroen om sap te persen , 1 halve kop honing , anderhalve kop ketchup , halve kop mosterd (liefst met straffe smaak en mosterdzaad ) , naar smaak zout & peper , 2 TL Chilipoeder , 1 takje Rozemarijn , optioneel : 2 teentjes knoflook en 1 glazig gebakken ui om mee in de saus te doen


HULPMIDDELEN

1 kopje , 1 theelpeltje , 1 pan of ovenbestendige schaal of grill .


Toen mijn tante trouwde was het meteen met alles erop en eraan , verhuis naar de USA erbij en dan nog in ' the desert ' , hoera want ook was er naast de Amerikaanse kip met honing , citroen en mosterd ook nog een dessert . Alle eer aan zowel mijn uncle met het accent van Texas als aan mijn tante en tijdens een Skype gesprek reageerde " och ma mieke toch , ge moet geen sojasaus hebben , wij American people hebben voor alles wel een oplossing " en jawel de soyasaus ? Schrap die al maar indien gewenst , omdat vele mensen het niet verteren of kortweg niet lusten maar vooral om de overheerlijke smaak én looks deel ik het receptje even .
Wist je overigens al dat de meeste Amerikanen vaak nog kip klaarmaken om bij de TV op te eten ? Of ergens heel laat in de avond / nacht nog :-) !

Bereidingswijze

Meng een halve kop mosterd , honing met anderhalve kop ketchup en voeg 2 theelepels chilipoeder toe , roer het geheel goed door en voeg witte peper en zout toe naar smaak .
Smeer de kip met het geheel in met de vingers en leg op de grill van de voorverwarmde oven van 200° C , laat in de oven voor 15-20 minuten en pers een citroen uit om de kip er om de 5 minuutjes mee te besprenkelen , voeg ook telkens een beetje van de saus toe tot deze geheel bedekt is indien deze wat opgedroogd is , des te meer je gebruikt des te lekkerder , je kan het geheel er ook over gieten of slechts een deel en de rest houden om vb. aardappelen mee te marineren , anders kan je ook een ovenbestendige schaal verkiezen en doe je hetzelfde , alleen hier kan je best de hele saus toevoegen samen met iets dat je er bij zal eten , ook in de pan gaat het prima of op de Barbecue (naar eigen keuze en zo heb je voor een diner met familie en vrienden toch altijd wel iets achter de hand ! ) Ik hoop dat het smaken mag ! Enjoy your late night diner !

Tags, , ,

Serveertips

Je kan ook enkele perziken roosteren en marineren in de saus , erg lekker ! Serveren met ? Frietjes , kroketjes , gebakken krielen , rijst , groentes of geroosterde perzik of ananas of eenvoudigweg : appelmoes !



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van VickyIliaens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top