Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boerenkaas groentenspiezen van de bbq

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas
1 rode paprika
1 middelgrote courgette
1 kleine aubergine
1 maïskolf (gekookt)
1 rode ui
ca. 6 cherrytomaatjes
1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden
2 tenen knoflook olijfolie zout en peper


HULPMIDDELEN

8 metalen spiezen en een kaasrasp


Het allerlekkerste vegetarische bbq recept! 

Bereidingswijze

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm.
Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken.
Snij de maïs in plakken van 2 cm.
Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel.
Verdeel de groenten in een ruime schaal.
Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de groenten uit.
Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper.
Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Steek intussen de BBQ aan.
Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 minuten op de BBQ bruin en keer ze regelmatig.
Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal Boerenkaas over de hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten.
Eet smakelijk!

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top