Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Simpele maar lekkere koude schotel met pulled porc/beef

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1,5 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1,5 L rundvleesbouillon (sterk)
melk + creme fraiche
p&z
fijngesneden peterselie, bladselderij en bieslook
ca 500 gr pulled porc (of beef, wat je het lekkerste vind, de slager)
1 groot blik groentemacedoine (Bonduelle is dat geloof ik...)


HULPMIDDELEN

Kookpan
snijplank
mes
pureestamper


Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
‚€čEn zeker als het ook nog eens gewoon heel erg lekker is, wat wil je dan¬†nog meer??

‚€čKoude schotel/rundvleessalade die je in een half uurtje op tafel zet, alleen de piepers ff koken...

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in de bouillon, giet af en stoom ze droog. Laat afkoelen.
Stamp ze tot een smeuiige puree samen met de melk,creme fraiche en groene kruiden en breng op smaak met p&z,

Trek de pulled porc of pulled beef uitelkaar tot dunne reepjes.
Laat de groenten uit het blik goed uitlekken.

Meng nu het vlees en de groenten voorzichtig onder de aardappelkruiden-puree.
Probeer er voor te zorgen dat het allemaal een beetje goed vermengd is tot een geheel.
Proef of je de salade genoeg op smaak vind, anders nu bijkruiden.
Laat een uurtje of 2 of liever nog een hele nacht in de koelkast, wordt ie alleen maar lekkerder van.
Een half uurtje voor je hem/haar gaat eten uit de koeling halen en Smullen maar.
Eenvoudig maar lekker!


Tags

Serveertips

Aankleden met allerlei lekkers als gekookte eieren, ham, sla, tomaat, komkommer, decoreren met mayo...
Eventueel nog wat rivierkreeftjes en plakjes gerookte zalm. Alles wat je lekker vindt....

Bron

Onze Jiri



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top