Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktballetjes met kruiden, tomaat en olijf

Door: Fressnapf

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


100 g olijven, ontpit
400 g HOH gehakt of lam/rund
4 tomaten
20 g bieslook
20 g bladpeterselie
4 takjes rozemarijn
2 eetlepels mosterd (milde)
limoen
vers gemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie


Verder heb je nodig


Vuurvaste(oven)schaal


Een gezond heel snel klaar gerechtje uit de oven vol met zomerse smaken. 15 minuten voorbereiding, 25 minuten garen in de oven. Dit past binnen een gezonde levensstijl.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten: snijd een ondiepe inkerving onderaan in de tomaat en leg ze 1 minuut in kokend water. Het vel begint op te krullen en op die manier kun je het gemakkelijk verwijderen. Leg de ontvelde tomaten met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.

Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en de olijven. Meng die onder het gehakt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Kneed goed. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.

Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelpartjes of kriel met kruiden.

Bron

Kookboekje de pure keuken, Pascalle Naessens, aangepast



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top