Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktballetjes met kruiden, tomaat en olijf

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 g olijven, ontpit
400 g HOH gehakt of lam/rund
4 tomaten
20 g bieslook
20 g bladpeterselie
4 takjes rozemarijn
2 eetlepels mosterd (milde)
limoen
vers gemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie


HULPMIDDELEN

Vuurvaste(oven)schaal


Een gezond heel snel klaar gerechtje uit de oven vol met zomerse smaken. 15 minuten voorbereiding, 25 minuten garen in de oven. Dit past binnen een gezonde levensstijl.

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten: snijd een ondiepe inkerving onderaan in de tomaat en leg ze 1 minuut in kokend water. Het vel begint op te krullen en op die manier kun je het gemakkelijk verwijderen. Leg de ontvelde tomaten met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.

Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en de olijven. Meng die onder het gehakt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Kneed goed. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.

Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over.

Tags, , , ,

Serveertips

Lekker met gebakken aardappelpartjes of kriel met kruiden.

Bron

Kookboekje de pure keuken, Pascalle Naessens, aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top