Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Steak Arepa's

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

SWEET & SPICEY PEPERSAUS
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 5 rode chilipepers, fijngesneden
- 2 el suiker
- 1/2 el zout
- 50 ml azijn
- 1/2 el bruine suiker

AREPA'S
- 400 g voorgekookt geel maïsmeel (grote supermarkten, toko)
- 400 ml lauwwarm water
- 2 el zonnebloemolie
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eieren
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl versgemalen zwarte peper

GUASACACA
- 2 grote witte uien, fijngesneden
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
- 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 avocado's, in kleine blokjes
- 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
- 2 el fijngehakte verse koriander
- 3 el olijfolie
- 3 el witte azijn
- 1/2 tl tabasco
- versgemalen zwarte peper en zout

STEAK
- olie
- 500 g steak (inside skirt, bavette of longhaas)
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout


HULPMIDDELEN

Blender of staafmixer
barbecue met deksel

Steak Arepa's

Smult16


Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste Barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten voor de pepersaus in een klein pannetje en stoof het mengsel al roerend 15 minuten op matig vuur, tot de pepers zacht geworden zijn. Pureer de saus in de Blender of met de staafmixer tot een gladde saus.
2. Meng voor de arepa's maïsmeel met lauwwarm water en kneed goed. Voeg als het deeg nog te droog aanvoelt een klein beetje water toe. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het deeg door tot alles goed is opgenomen en verdeeld. Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes en druk ze plat tot circa anderhalve centimeter dikte.
3. Bereid de barbecue voor op direct grillen en verhit hem tot 170 °C.
4. Meng intussen alle ingrediënten voor de guasacaca tot een grove variant van guacamole; voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
5. Vet het rooster van de barbecue goed in met olie en gril de arepa's 7 minuten per kant, tot ze stevig aanvoelen. Houd voor het beste resultaat de deksel op de barbecue tijden het grillen, zodat de temperatuur constant blijft. Houd de arepa's warm en zet opzij.
6. Bestrooi steak met peper en grof zeezout en gril hem kort tot hij maximaal medium, maar het liefst nog rare is. Snijd het vlees in dunne reepjes.
7. Snijd de arepa's in maar niet helemaal door en vouw ze open. Beleg ze met guasacaca en enkele reepjes vlees en schep er wat pepersaus op.

Tags, , , , ,

Bron

Smokey Goodness 2



Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top