Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amerikaanse muffins met stroop en pecannoten

Door: frutesse

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


100 gram pecannoten
100 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram basterdsuiker
1 ei
1 dl melk
3 eetlepels vloeibare boter
3 eetlepels stoofperenstroop of rinse appelstroop



Leuke traktatie!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffinvorm in of zet papieren vormpjes op de bakplaat. Hak de pecannoten (in de keukenmachine) fijn.

Roer de boter met een Mixer los en voeg de suiker toe tot het een glad beslag is. Voeg het ei toe en mix 3 minuten op de hoogste stand. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de melk toe, mix 1 minuutje op lage stand. Meng als laatste losjes de noten en stroop door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes, en Bak de muffins in de oven in ca. 20 minuten gaar.

Laat ze op een rooster afkoelen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Maak deze muffins eens met een andere stroopsoort: ook met stoofperenstroop of appel-kersstroop zijn ze erg lekker.

Bron

Smulweb



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top