Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amerikaanse muffins met stroop en pecannoten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

100 gram pecannoten
100 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram basterdsuiker
1 ei
1 dl melk
3 eetlepels vloeibare boter
3 eetlepels stoofperenstroop of rinse appelstroop



Leuke traktatie!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffinvorm in of zet papieren vormpjes op de bakplaat. Hak de pecannoten (in de keukenmachine) fijn.

Roer de boter met een Mixer los en voeg de suiker toe tot het een glad beslag is. Voeg het ei toe en mix 3 minuten op de hoogste stand. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de melk toe, mix 1 minuutje op lage stand. Meng als laatste losjes de noten en stroop door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes, en Bak de muffins in de oven in ca. 20 minuten gaar.

Laat ze op een rooster afkoelen.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Maak deze muffins eens met een andere stroopsoort: ook met stoofperenstroop of appel-kersstroop zijn ze erg lekker.

Bron

Smulweb



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top