Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hartige appel-gehakttaart met stroop

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

5 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 eetlepels tandoori-kruiden
500 gram rundergehakt *
4 eetlepels appelstroop
1 eidooier
100 ml room culinair
3 stevige appels
olie
peper
zout



Ook lekker met vegetarisch gehakt!

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden C en laat het bladerdeeg ontdooien.

Pel en snipper de ui en fruit deze in een Koekenpan goudgeel. Bak de tandoorikruiden even mee. Voeg het (vegetarische) gehakt toe en bak dit rul. Verwijder eventueel vet wat bij het bakken vrij komt. Roer 2 eetlepels stroop door het geheel en laat nog eventjes sudderen.

Vet een lage taartvorm of springvorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Breng het gehaktmengsel eventueel op smaak met peper en zout en verdeel het gehakt over de bodem.

Klop de dooier door de room en schenk het mengsel over het gehakt. Schil de appel en snij er partjes van. Meng de partjes met de stroop en verdeel ze vervolgens over het gehakt.

Bak de taart in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Serveer koud of warm, lekker met een salade.

Bron

Smulweb



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top