Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spinaziestrudel met zongedroogde tomaten, geitenkaas, honing en pecan

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

10 vellen bladerdeeg
150 g verse spinazie, gewassen
2 rode uien
120 g zongedroogde tomaten
100 g geitenkaas
100 g pecannoten
1 ei
3 el honing
Zout en peper


HULPMIDDELEN

Bakplaat
Bakpapier
Bloem (om het werkblad mee te bestuiven)
Deegroller
Kwastje


Spinaziestrudel met zongedroogde tomaten, geitenkaas, honing en pecannoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Verhit zonder olie of boter een Koekenpan en laat de verse spinazie slinken. Doe de geslonken spinazie in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de spinazie.
Pel en snij de uien in ringen. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak deze vervolgens grof.
Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes, hak de pecannoten grof en klop het ei los in een kommetje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Leg alle vellen bladerdeeg op elkaar op het werkblad. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 40 bij 20 cm.
Verdeel de spinazie gelijkmatig over het bladerdeeg en hou 2 cm rond de randen van het bladerdeeg vrij. Verdeel vervolgens de zongedroogde tomaten, ui, geitenkaas, pecannoten en honing over de lap bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper.
Rol de lap daarna in de breedte op, zodat een strudel van 40 cm ontstaat.Leg de strudel op de bakplaat en bestrijk de strudel met het losgeklopte ei.Bak de strudel in 30 minuten af, totdat deze goudbruin en gaar is.
Snij de strudel aan tafel en serveer in mooie plakken.

Tags, , ,

Bron

Lidl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top