Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktballen die niet mislukken!

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500g half-om-half gehakt
0,5 sjalot
1 tl gerookt paprikapoeder
50g paneermeel
1 el ketchup
1 ei
1 el fijne mosterd
peper en zout
50g boter
2 el olijfolie


HULPMIDDELEN

Pureestamper
weegschaal


Met deze tips moet het je lukken om perfecte gehaktballen te maken!

Bereidingswijze

Snipper de sjalot ragfijn. Meng met mosterd, ei, ketchup, paneermeel, peper en zout, paprikapoeder door het gehakt. Als je niet van vieze handen houdt, werkt een pureestamper perfect!
Weeg het totaal van het gehaktmengsel en deel door 5. Rol hier stevige ballen van. Niet te lang, dan lost het vet teveel op. Als de bal tijdens het rollen al uit elkaar valt, dan is hij OF te droog (beetje ketchup erbij) OF te nat (beetje paneermeel erbij).
Verhit een Braadpan met de boter en olie. Leg de ballen erin en bruin ze aan alle kanten. Zet intussen een oven aan op 150 graden. Als de ballen bruin zijn van buiten, deksel op de pan en 40 minuten in de oven. Draai ze om de 15 minuten.

Eet smakelijk!

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top